Zelenina s rýží
Fotogalerie:

Zelenina s rýží

Radka Pšeničková

Kroměříž

Večeře bez kalorií.

Radka Pšeničková, Kroměříž

Ingredience

  • 2 lžíce olivový ojej
  • 3 ks jarní cibulka
  • 1/4 celer
  • 2-3 stonky řapíkatý celer
  • kousek čínského zelí
  • 3 stroužky česnek
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 ks žlutá paprika
  • 1/2 ks červená paprika
  • trocha soli a pepře
  • sójová omáčka dle chuti
  • 400 g vařená rýže
  • 1 plechovka klíčky mungo ve slaném nálevu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. vý olej a osmahneme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na nudličky nakrájený celer, řapíkatý celer, čínské zelí, nadrobno pokrájený česnek, zázvor a na nudličky nakrájené papriky zbavené semen. Vše krátce osmahneme tak, aby se zelenina příliš nerozvařila. Dochutíme ji solí, čerstvě mletým pepřem a sójovou omáčkou.

  2. K zelenině přimícháme vařenou rýži, vše prohřejeme a rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme klíčky mungo a kouskem natě z řapíkatého celeru.

Tip redakce

Do rýže můžeš vmíchat kešu oříšky. Jejich chuť zvýrazníš, když je nasucho opražíš na pánvičce.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)


Zpět na článek: Zelenina s rýží
Tisknout