Zdravé letní špagety
Fotogalerie:

Zdravé letní špagety

Jana Hybnerová
Jana Hybnerová
Trutnov

Letní mrkvové špagety s parmezánem jsou skvělou lehkou rychlovkou, která je navíc zdravá!

jana Hybnerová, Trutnov

Ingredience

  • 300 g špagety
  • 2 ks mrkev
  • dle chuti parmezán
  • pár kapek olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, doba vaření se různí dle návodu. Mezitím si připravíme nudličky z mrkve. Tenkých proužků docílíte například použitím škrabky, díky níž budete z mrkví stahovat jednu nudličku za druhou.

  2. Uvařené špagety zcedíme, zakapeme olivovým olejem. Na rozehřátou pánev (pokud máte kvalitní povrch, není třeba použít při "restování" olej) nasypte proužky z mrkví. Osolte, opepřete, případně můžete lehce zakápnout olejem. Jestliže vám nevyhovuje pouze vůně pepře, dochuťte nudličky například kari kořením, které mrkvičky nádherně provoní.

  3. Hotovo máte ve chvíli, kdy se nudličky začínají stahovat do sebe a chytat barvu dozlatova. Pozor si dávajte, abyste je zbytečně nepřipekli, a proto raději během "restování" obsah pánve promíchávejte. Doba restování závisí na rozpálení pánve, vesměs se však jedná pouze o pár minut.

  4. Připravané orestované mrkvičkové nudličky můžete naaranžovat na špagety, jejichž chuť zvýrazníte ještě na vršku posypaným strouhaným parmezánem. Pro ještě výraznější chuť celou porci ještě naposledy zakápněte olivovým olejem.


Zpět na článek: Zdravé letní špagety
Tisknout