Bezlepkové vafle naslano
Fotogalerie:

Bezlepkové vafle naslano

Martina Chovancová
Martina Chovancová
Rokytnice

Celá rodina si na nich pochutná.

Martina Chovancová, Rokytnice

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1,5 kávové lžičky prášek do pečiva
  • 300 g hladká kukuřičná nebo rýžová mouka
  • 350 ml voda
  • 50 g máslo nebo olej
  • sůl a bylinky dle chuti
  • 200 g šunka
  • 1 cibule
  • 300 g eidam
  • 2-3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme dohromady mouku, prášek do pečiva, vejce, vodu, rozpuštěné máslo nebo olej, sůl, bylinky (já dávám oregano), nadrobno nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou bezlepkovou šunku. Těsto můžeme nechat odpočinout 30 minut v lednici.

  2. Mezitím smícháme vylisovaný česnek s trochou vody a soli, dále nastrouháme najemno 30% eidam. Těsto nalijeme do vaflovače, zhruba 3 lžíce hmoty na 1 vafli. Po upečení potřeme vafli česnekovou vodou a posypeme eidamem. Výborně chutná i s kečupem.

Tisknout