Filátko pod cizrnou
Fotogalerie:

Filátko pod cizrnou

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Ciizrna neboli také římský hrách má svou typickou oříškovou chuť, takže s rajčatovým protlakem a filetem je to zajímavá kombinace.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 2 filety pangasius
  • 200 g cizrna
  • 1 malá plechovka sterilizovaná kukuřice
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 150 g cherry rajčátka
  • 1 malá plechovka rajčatový protlak
  • oregáno, petrželová nať
  • sůl
  • pepř čtyř barev
  • 2 lžíce olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cizrnu necháme namočenou přes noc ve vodě. V den přípravy cizrnu slijeme, nalijeme čerstvou vodu a uvaříme ji v osolené vodě doměkka.
  2. Do olejem vymazaného pekáče vložíme okořeněná filátka, na střední kousky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a zhotovenou směs z rajčatového protlaku, česneku a kukuřice. Navrch nasypeme uvařenou cizrnu a poklademe napůl nakrájenými cherry rajčátky.

  3. Posypeme petrželovou natí a dáme zapéct na 180 °C do trouby. Podáváme se salátkem, pečivem nebo rýží.


Zpět na článek: Filátko pod cizrnou
Zpět na článek: Filátko pod cizrnou
Tisknout