Špalda se zeleninou
Fotogalerie:

Špalda se zeleninou

Monika Vítková
Monika Vítková
Břeclav

Tato obilnina podporuje trávení.

Monika Vítková, Břeclav

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 hrnek špalda
  • 1/2 mražená kukuřice
  • 1/2 kelímku 12% smetana
  • 1 menší cibulka
  • 3 čerstvé mrkev
  • špetka sůl
  • špetka tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Špaldu na 12 hodin (nejlépe přes noc) namočíme. Pak ji dáme do hrnce i s vodou, ve které byla namočená, a vaříme pod pokličkou asi 70 minut.

  2. Na oleji osmahneme cibulku, osolíme, přidáme tymián, kostičky mrkve a podlijeme trochou vody. Chvíli dusíme a přidáme kukuřici.

  3. Měkkou zeleninu zalijeme smetanou, necháme prohřát a přisypeme špaldu. Promícháme.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Tisknout