Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou
Fotogalerie:

Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou

Magda Hrabálková
Magda Hrabálková
Hradec Králové

Zdravá, voňavá a rychlá večeře.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Ingredience

  • 2 ks fenykl
  • 1/2 citron
  • 2 hrsti lískové ořechy
  • 2 vrchovaté lžíce strouhanka
  • 2 lžíce sušená bazalka
  • 1 lžička tymián
  • 50 g máslo
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Fenykly zbavíme natě a očistíme. Vcelku ponoříme do vroucí osolené vody, do které přilijeme šťávu z vymačkané půlky citronu. Vaříme podle velikosti 10 až 15 minut.

  2. krok2 Mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C. V misce smícháme nadrcené oříšky, strouhanku a koření. Uvařené fenykly necháme okapat, podélně je přepůlíme a poklademe do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Fenykly bohatě posypeme směsí a přidáme na tenké proužky nakrájené máslo. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 10 - 15 minut.

Zpět na článek: Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou
Zpět na článek: Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou
Zpět na článek: Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou
Tisknout