Králík na zelenině
Fotogalerie:

Králík na zelenině

Barbora Kakáčová
Barbora Kakáčová
Sloup

Výborný dietní nedělní oběd.

Barbora Kakáčová, Sloup

Ingredience

  • 1 králík
  • dle chuti kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 cibule
  • dle chuti bobkový list, nové koření, celý pepř
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Králíka naporcujeme a dáme vařit na 15 minut do vroucí vody, osolené kávovou lžičku soli. Během vaření sbíráme průběžně vzniklou pěnu.
  2. V tlakovém hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka a 2 minuty ji opékáme. Následně vše podlijeme vodou a přidáme králíka, kterého ještě trochu osolíme. Do hrnce přidáme podle chuti bobkový list, nové koření a celý pepř, přidáme zeleninový bujón a dolijeme vodou na požadované množství šťávy.

  3. Hrnec uzavřeme a dusíme 30-35 minut. Podle chuti nakonec šťávu dosolíme. Dušeného králíka podáváme s rýží.

Tisknout