Robi maso na žampionech
Fotogalerie:

Robi maso na žampionech

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Občas je dobré si od masa odpočinout.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 1 balení Robi maso
  • 10 ks žampiony
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 3 lžíce sojová omáčka
  • sůl, pepř, mletá červená paprika
  • 2 stroužky česnek
  • těstoviny
  • 1/2 kostky bujón

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Robi maso si nakrájíme na kostičky a dáme ho do menší mísy. K masu přidáme olej, koření, česnek a sójovou omáčku a vše promícháme. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny.

  2. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje osmahneme pórek, po chvíli přidáme i žampiony a robi maso.

  3. Chvíli restujeme a nakonec zalijeme asi 300 ml horké vody, ve které jsme si rozpustili 1/2 kostky bujónu. Vše vaříme asi 20 minut, dokud nám nezměknou houby. Podáváme s těstovinami.

Tisknout