Zeleninová bábovka
Fotogalerie:

Zeleninová bábovka

Božena Kolářová

Pouště
Hodí se jako lehčí večeře.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 600 ml voda
  • 2 ks masox
  • 200 g mrkev
  • 200 g květák
  • 200 g brokolice
  • 200 ml víno bílé
  • 2 ks bobkový list
  • 6 kuliček pepř celý
  • 3 kuličky nové koření
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks paprika červená
  • 100 g žampiony sterilované
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle chuti ocet vinný
  • 1 sáček želatina

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodě s masoxem uvaříme zeleninu, doplníme vínem a kořením, vše povaříme asi 8 minut. Zeleninu vyndáme, ochladíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme papriku, cuketu, žampiony a hrášek.
  2. Naskládáme do formy a zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Dochutíme cukrem, solí a octem. Dáme vychladit a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Tisknout