Chleba z jemných vloček
Fotogalerie:

Chleba z jemných vloček

Bohumil Heneberk

Mikulášovice
Je příjemně vláčný a plný zdravé vlákniny.
Bohumil Heneberk, Mikulášovice

Ingredience

  • 500 g vločky ovesné
  • 100 g mouka celozrnná hladká
  • 1 sáček droždí
  • dle chuti sůl
  • 350 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud máme domácí pekárnu, je příprava chleba samozřejmě mnohem snadnější. Suroviny do ní nasypeme‚ nastavíme základní program a necháme upéct.
  2. Jinak zaděláme klasickým způsobem kvásek, vypracujeme těsto a necháme je vykynout. Chleba můžeme upéct v troubě nebo ve formě na biskupský chlebíček. Formu nevymazáváme, ale vyložíme pečicím papírem. Chleba pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 50 minut.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Tisknout