Boršč z nakládané řepy
Fotogalerie:

Boršč z nakládané řepy

Inge Dotzauerová

Cheb
Jestliže máš k dispozici čerstvý kopr, můžeš ho pár snítek do polévky přidat.
Inge Dotzauerová, Cheb

Ingredience

  • 250 g vepřová plec
  • 250 g hovězí předné
  • 250 g maso uzené
  • 1 ks cibule
  • 3 ks bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • 6 kuliček pepř
  • dle chuti sůl
  • 4-5 ks brambory
  • 200 g zelenina kořenová
  • 1 malá sklenice řepa červená
  • 1 malá plechovka hrášek sterilizovaný
  • 100 g zelí kysané
  • dle potřeby mouka
  • dle potřeby olej
  • 1 lžíce paprika mletá
  • 200 g smetana kysaná nebo kefír

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a dáme vařit. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a špetku soli. Vaříme asi hodinu.
  2. Když je maso měkké, nakrájíme je na kostky a vývar scedíme. Zvlášť uvaříme brambory, zeleninu a zelí. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Necháme ji chvíli vychladnout, pak přidáme mletou papriku. Jíšku vmícháme do vývaru, důkladně povaříme, až pak přidáme zeleninu, brambory, zelí, červenou řepu a hrášek.
  3. Smetanu dáme do hrnečku, vidličkou ji rozšleháme a potom ji přidáme do polévky.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)


Zpět na článek: Boršč z nakládané řepy
Tisknout