Vitaminová bomba
Fotogalerie:

Vitaminová bomba

Jitka Pavlíková

Strakonice
Dělávám si jej jako lehký oběd do práce.
Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 2 salát hlávkový
  • 1 pomeranč
  • 1 grep
  • trocha citronová šťáva
  • svazek ředkvičky
  • 2 lžíce ořechy vlašské pokrájené
  • 1 lžíce jogurt bílý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Hlávkový salát důkladně umyjeme‚ rozdělíme na jednotlivé listy a nakrájíme na hrubší nudličky.
  2. Pomeranč a grep oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a ta potom ještě na čtvrtky. Pokapeme je citronovou šťávou.
  3. Omyté ředkvičky nastrouháme a dáme do mísy spolu se salátem a citrusy.
  4. Přidáme nasekané ořechy‚ jogurt a promícháme. Odložíme do chladu. Salát je vhodný rovněž jako příloha ke grilovanému nebo pečenému masu.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)


Zpět na článek: Vitaminová bomba
Tisknout