Tuňákový salát v košíčku
Fotogalerie:

Tuňákový salát v košíčku

Irena Válová

Vyškov
Myslím si, že vtipný nápad s toastovými muffiny ocení všechny kuchařky, které rády občas překvapí své hosty.
Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • 6 plátků chléb toastový
  • dle potřeby olej olivový
  • 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 rajčata
  • 2 cibulka jarní
  • 1-2 lžíce jogurt bílý
  • špetka sůl
  • trochu pepř mletý
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z toastového chleba odkrojíme kůrky a na pracovní ploše každý plátek válečkem rozválíme na tenký plátek.
  2. krok2 Muffinovou formu vymažeme olejem a vyložíme ji toastovým chlebem. Před pečením můžeme ještě každý plátek olejem lehce pokapat.
  3. krok3 Toastové muffiny upečeme v troubě při 200 °C dozlatova. Hotové košíčky vyndáme a necháme zchladnout.
  4. Tuňákovou konzervu otevřeme a slijeme šťávu. Maso přendáme do misky a promícháme je s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a rajčátky nakrájenými na kostičky.
  5. Potom přidáme jogurt, trošku soli, pepře a směs ještě podle chuti pokapeme šťávou z citronu. Promícháme.
  6. Hotovou pomazánku plníme do košíčků.

    TIP: Plněné košíčky se bohužel nedají připravit předem, musíme je podávat hned po naplnění, jinak nepříjemně zvlhnou a už nebudou dobré.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)


Zpět na článek: Tuňákový salát v košíčku
Zpět na článek: Tuňákový salát v košíčku
Zpět na článek: Tuňákový salát v košíčku
Zpět na článek: Tuňákový salát v košíčku
Tisknout