Ranní osvěžující polévka
Fotogalerie:

Ranní osvěžující polévka

Jan Hošek

Vratimov
Pročistí organizmus a při častém užívání tě dokonce omladí.
Jan Hošek, Vratimov

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • dle chuti směs zeleniny
  • česnek dle chuti
  • dle potřeby nať z mladé cibulky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje osmahneme cibuli, přidáme kousky mrkve, pak tvrdší druhy předem namočené zeleniny (i s vodou). Povaříme a přidáme měkčí zeleninu, nakonec natě a drcený česnek. Okořeníme podle vlastní chuti. Z léčivých důvodů nemá překročit doba varu 12 minut.
  2. Polévku prolisujeme nebo přecedíme. Zeleninu použijeme do jiných pokrmů. Pro zjemnění chuti před podáváním vmícháme trochu pasty miso (koupíš v prodejnách zdravé výživy) nebo sójové omáčky. Podáváme ve větším šálku a pomalu srkáme. Vývar se užívá jen čerstvý.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Tisknout