Špaldoto
Fotogalerie:

Špaldoto

Daniela Schachlová

Ostrava-Výškovice
Špalda je dobře stravitelná a má oříškovou chuť‚ proto ji máme velmi rádi.
Daniela Schachlová, Ostrava-Výškovice

Ingredience

  • 300 g špalda
  • 300 g kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 350 g zelenina mražená
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti oregáno
  • 1 lžíce omáčka sojová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špaldu propláchneme a na 12 hodin namočíme do vody. Potom uvaříme doměkka v osolené vodě.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostičky a společně orestujeme. Osolíme‚ opepříme‚ přisypeme bazal-ku a oregano a občas zamícháme. Přidáme sójovou omáčku‚ a když je maso hotové‚ přihodíme také zeleninu. Promícháme a krátce podusíme.
  3. Přidáme k uvařené špaldě a vše smícháme.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Tisknout