Losos v páře se salátem
Fotogalerie:

Losos v páře se salátem

Lenka Frolíková

Vráž
Losos má velmi jemné maso. Je rychle hotový a lahodný. Ráda ho připravuji na páře. Jednak je to zdravé a navíc je pak ještě křehčí. V kombinaci se zeleninou je dobrý na hubnutí.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 4 filety losos
  • svazek bylinky zelené
  • na pokapání olej olivový
  • 1 citrón
  • špetka sůl
  • 1 salát hlávkový
  • 3 rajčata
  • 1 okurka
  • svazek cibulka jarní
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • trocha cukr pískový
  • na dochucení sůl
  • trocha pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lososa opláchneme, osušíme a na talířku pokapeme trochou oleje, posypeme nasekanými bylinkami a přidáme trošku šťávy z citronu a sůl. Směs lehce vetřeme do ryby.
  2. krok2 Lososa připravujeme na páře, ve velkém hrnci pod pokličkou s trochou vody a s napařovací mřížkou (stejně jako třeba při napařování knedlíků).
  3. Příprava salátu není náročná, nejprve všechnu zeleninu opláchneme, očistíme a pokrájíme na kousky. V malé nádobě smícháme 2 lžičky olivového oleje, přidáme 1 lžíci balzamika, cukr, sůl a pepř dle chuti a nakonec vše zalijeme jedním hrníčkem vody. Promícháme a zálivku popřípadě dle potřeby dochutíme.
  4. Pokrájenou zeleninu přelijeme zálivkou a hotový salát můžeme podávat přímo na talíři s lososem vařeným v páře.

    TIP: Doba přípravy je závislá na tloušťce filetů a také na tom, jak moc chceš mít rybu upečenou. K docílení lehce růžového středu stačí napařovat 7 minut. Ale jinak je to velmi individuální.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)


Zpět na článek: Losos v páře se salátem
Zpět na článek: Losos v páře se salátem
Zpět na článek: Losos v páře se salátem
Tisknout