Polníčkový salát
Fotogalerie:

Polníčkový salát

Jana Burešová

Všetaty
Lehké‚ zdravé, dobré a osvěžující.
Jana Burešová, Všetaty

Ingredience

  • 1 balení salát polníček
  • 100 g šunka vepřová
  • 100 g sýr tvrdý
  • 1 lžička olej olivový
  • 1 lžička ocet balsamikový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Polníček důkladně omyjeme ve studené vodě a dáme do mísy.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky a přidáme do salátu‚ nastrouháme sýr (je možný jakýkoliv druh)‚ nebo můžeme přidat i na kostičky nakrájenou mozzarellu.
  3. Nakonec všechny suroviny promícháme a pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
  4. Podáváme dobře vychlazené. Jako přílohu lze dát čerstvě opečený toast nebo celozrnné pečivo.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)


Zpět na článek: Polníčkový salát
Tisknout