Plněná salátová okurka
Fotogalerie:

Plněná salátová okurka

Lucie Škorpíková

Praha
Čerstvá zelenina je pro nás nejzdravější.
Lucie Škorpíková, Praha

Ingredience

  • 1 okurka
  • 1 paprika červená
  • 1 kelímek cottage
  • 2 lžíce tvaroh
  • 1 lžíce majonéza
  • špetka sůl
  • špetka pepř bílý
  • pár kapek citronová šťáva
  • 50 g sýr eidam
  • na ozdobu bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na stejné špalíčky, které poté podélně přepůlíme.
  2. krok2 Ve středu každého dílku vydlabeme důlek pro náplň. Okurky lehce papírovým ubrouskem osušíme od přebytečné vody a osolíme je.
  3. krok3 Kapii očistíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nařežeme na malinké kostičky, které v misce smícháme společně s tvarohem, majonézou a sýrem cottage.
  4. Sýrovou směs dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronu a plníme jí vydlabané okurkové lodičky. Nakonec každou posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dozdobíme čerstvým lístkem bazalky.
  5. Podáváme samotné nebo s toastovým pečivem.

    TIP: Plněnou okurku připravuji vždycky, když máme mejdan s kamarádkami. Všechny tvrdí, že musí hubnout, tohle je zdravé a celkem levné mlsání.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Tisknout