Medailonky z vloček
Fotogalerie:

Medailonky z vloček

Marie Holendová

Havlíčkův Brod
Podávej s bramborem a zeleninovým salátem.
Marie Holendová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 200 g vločky ovesné
  • 1/2 kostky bujón
  • 5 plátků slanina anglická
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g salám šunkový
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka oregáno
  • na obalení mouka hladká
  • na obalení vejce
  • na obalení strouhanka
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vločky uvaříme ve vodě s bujonem na kaši a necháme vychladnout.
  2. Cibuli, slaninu a salám nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. Vše přidáme ke kaši, okořeníme a dáme vejce.
  3. Ze vzniklé hmoty tvoříme medailonky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  4. Osmažíme je na tuku po obou stranách dozlatova. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Medailonky z vloček
Tisknout