Šťavnaté karbanátky
Fotogalerie:

Šťavnaté karbanátky

Petra Tučková

Horní Počaply
Mleté maso má náš syn nejraději‚ tak ho připravujeme na mnoho způsobů.
Petra Tučková, Horní Počaply

Ingredience

  • 500 g maso mleté
  • 1 vejce
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 jablko
  • 3 lžíce mouka bezlepková
  • trochu mléko
  • trochu majoránka
  • 1 lžička koření vega

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso smícháme s vejcem‚ kořením‚ nadrobno pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Přidáme trochu mléka a nastrouhané jablko, karbanátky jsou potom vláčné a šťavnaté.
  2. Vše promícháme a zahustíme moukou‚ aby se nám dobře tvarovaly placičky.
  3. Karbanátky osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší‚ okurkou a zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Šťavnaté karbanátky
Tisknout