Treska s cizrnou
Fotogalerie:

Treska s cizrnou

Lenka Enderlová

Havlíčkův Brod
Nezatíží žaludek ani peněženku.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 230 g cizrna
  • 4 stroužky česnek
  • 1,5 kg treska filé
  • 2 bobkový list
  • 1 citrón
  • 50 g sůl mořská
  • olej olivový dle potřeby
  • špetka pepř
  • 1 svazek petržel
  • 1 lžička podravka
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí maso opláchneme‚ osušíme‚ potřeme olejem‚ osolíme a opepříme. Dáme odležet do chladu.
  2. Namočenou cizrnu propláchneme‚ dáme do hrnce a přelijeme dvojnásobným množstvím vody‚ než jaký je její objem. Přidáme pokrájený česnek a bobkové listy. Pak přisypeme podravku.
  3. Hrnec přikryjeme poklicí a cizrnu vaříme 1‚5–2 hodiny‚ dokud nezměkne.
  4. Pánev vymažeme olejem‚ vložíme filé a asi 20 minut dusíme‚ podle potřeby podléváme vodou.
  5. Nakrájenou petrželku smícháme s utřeným česnekem a šťávou vymačkanou z citronu. Uvařenou cizrnu rozdělíme do talířů a navrch dáme porce tresky.
  6. Pokrm posypeme směsí česneku‚ petrželky a citronové šťávy‚ dozdobíme zeleninou a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)


Zpět na článek: Treska s cizrnou
Tisknout