Ochutnej moji vynikající letní večeři.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Ingredience
- Suroviny
- 2-3 brambory
- 1 hrst rukola
- 100 g hrášek sterilizovaný
- 1-2 lžíce olej
- 100 g niva
- 1 paprika červená
- pár kuliček víno hroznové
- špetka pepř
- špetka sůl
- Dresink
- špetka sůl
- 1 jogurt bílý
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Překrojíme je podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které jsme orestovali na lžíci oleje.
-
Přidáme kousky nivy a vína, osolíme a uzavřeme druhou půlkou brambory. Osolíme, zakápneme olejem a pečeme 20 minut na 200 °C.
-
Umícháme dresink, který servírujeme na půlce červené papriky.