Brambory s rukolou
Fotogalerie:

Brambory s rukolou

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Ochutnej moji vynikající letní večeři.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • Suroviny
  • 2-3 brambory
  • 1 hrst rukola
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 1-2 lžíce olej
  • 100 g niva
  • 1 paprika červená
  • pár kuliček víno hroznové
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • Dresink
  • špetka sůl
  • 1 jogurt bílý
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Překrojíme je podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které jsme orestovali na lžíci oleje.
  2. Přidáme kousky nivy a vína, osolíme a uzavřeme druhou půlkou brambory. Osolíme, zakápneme olejem a pečeme 20 minut na 200 °C.
  3. Umícháme dresink, který servírujeme na půlce červené papriky.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Tisknout