Polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Polévka se zázvorem

Ivana Pavlasová

Horní Měcholupy
Rychlá, zdravá, vydatná a pikantní.
Ivana Pavlasová, Horní Měcholupy

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celer
  • 100 g cizrna
  • 400 g brambory
  • dle chuti zázvor
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě‚ potom slijeme vodu a dáme do hrnce spolu s ostatní omytou a pokrájenou zeleninou a bramborami.
  2. Zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Čím více zázvoru přidáme, tím bude polévka ostřejší. Zalijeme vodou tak‚ aby voda pokryla všechnu zeleninu. Přidáme sůl a vaříme do změknutí.
  3. Vývar ze zeleniny má dostatečně výraznou chuť‚ takže kromě soli není třeba ničím dochucovat.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)


Zpět na článek: Polévka se zázvorem
Tisknout