Kuskus po česku
Fotogalerie:

Kuskus po česku

Olga Valentová

Borotín
Kdo má rád kuskus, ten si pochutná.
Olga Valentová, Borotín

Ingredience

  • 250 g kuskus
  • 1 lžíce máslo
  • 1–2 cibule
  • 2 paprika bílá
  • 1 paprika červená
  • 300 g hlíva ústřičná
  • 1 kostka vývar houbový
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička koření adžika
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuskus uvaříme dle návodu buď ve vodě, nebo ve slepičím bujonu. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na proužky a osmažíme na oleji.
  2. Hlívu nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji s máslem, podlijeme vývarem z hub a dusíme doměkka. Poté smícháme zeleninový základ, hlívu, přidáme adžiku a kuskus, promícháme. Osolíme dle chuti.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Tisknout