Bramborový salát s řepou
Fotogalerie:
 

Bramborový salát s řepou

Jan Matějovský

Praha
Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného.
Jan Matějovský, Praha

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 100 g řepa červená nakládaná
  • 2 vejce
  • 1 cibule velká
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory očistíme a ve slupce v osolené vodě uvaříme. Necháme je vychladnout a teprve potom oloupeme. Brambory pokrájíme na stejně velké kousky.
  2. krok2 Vejce uvaříme ve slané vodě natvrdo (asi 6–7 minut). Po uvaření je necháme neoloupaná ve studené vodě ­vychladnout. Pak teprve odstraníme skořápku a vejce pokrájíme na kostičky.
  3. krok3 Nakládanou řepu slijeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli také pokrájíme na velmi jemné kousky.
  4. krok4 Připravené ingredience smícháme v následujícím pořadí: brambory, cibule, vejce, majonéza, hořčice, sůl, pepř. Salát promícháme velmi zlehka. Nakonec přidáme řepu.
  5. krok5 Hotový salát necháme ještě dobře proležet v chladu, druhý den vždy chutná lépe.

    TIP: Je možné použít i čerstvou řepu. Tu však musíme nejprve uvařit v osolené vodě, pak nakrájet a smíchat s 1 lžící octa. Řepa se přidává nakonec, aby se salát neobarvil.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)


Zpět na článek: Bramborový salát s řepou
Zpět na článek: Bramborový salát s řepou
Zpět na článek: Bramborový salát s řepou
Zpět na článek: Bramborový salát s řepou
Zpět na článek: Bramborový salát s řepou
Zpět na článek: Bramborový salát s řepou
Tisknout