Aténská pochoutka
Fotogalerie:

Aténská pochoutka

Veronika Frolíková

Vráž
Luštěniny bychom měli jíst minimálně dvakrát týdně. Cizrna patří mezi mé nejoblíbenější.
Veronika Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 400 g cizrna
  • 200 g sýr feta
  • 100 g sýr eidam
  • 100 g šunka
  • 200 g pórek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji do druhého dne nabobtnat. Potom ji doměkka uvaříme v čerstvé, mírně osolené vodě.
  2. krok2 Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které na pánvi s rozpuštěným máslem orestujeme. Fetu, eidam a šunku nastrouháme.
  3. krok3 Všechny suroviny promícháme a salát podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Cizrnový salát rozložíme do máslem vymazané zapékací formy a v předehřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme samotný nebo s pečivem.
     

    CIZRNA PROSPÍVÁ NAŠEMU ZDRAVÍ: Cizrna (římský hrách, cícer, chickpea) je luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Je zdrojem bílkovin a vlákniny. Obsahuje množství draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. Z vitaminů v ní najdeme karoten a kyselinu listovou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Tisknout