Celozrnné knedlíčky
Fotogalerie:

Celozrnné knedlíčky

Tereza Mrowiecová

Karviná
Výborné jsou k číně nebo pečenému masu.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 200 g sýr Šmakoun
  • 70 g mouka žitná
  • špetka sůl
  • 2 vejce
  • 3 lžíce krupice kukuřičná
  • 2–3 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouháme v míse nadrobno. Přidáme celozrnnou žitnou mouku, sůl‚ vejce‚ kukuřičnou krupici a mléko dle potřeby. Směs má být hustá. Pak vymícháme tužší těsto. Pokud je lepkavé‚ přidáme ještě více celozrnné mouky.
  2. Z těsta tvoříme knedlíčky‚ které ještě obalíme v celozrnné mouce‚ aby se nerozvářely. Vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme 8–10 minut (dle velikosti). Pak je scedíme a podáváme k masu nebo sypané sýrem. Lze je jíst i nasladko‚ třeba polité javorovým sirupem.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)


Zpět na článek: Celozrnné knedlíčky
Tisknout