Celerová pomazánka
Fotogalerie:

Celerová pomazánka

David Bezucha

Černošice
Znám mnoho lidí, kteří se nedokážou smířit s chutí a vůní celeru. U nás to tedy rozhodně neplatí, tento druh zeleniny používám velmi často.
David Bezucha, Černošice

Ingredience

  • 200 g celer
  • 200 g mrkev
  • 2 cibulka jarní
  • 1 citrón
  • 2 lžíce majonéza
  • 100 g sýr eidam
  • 1 jogurt bílý
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 bochník chléb trustový
  • dle chuti máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Celer a mrkev opláchneme a dokonale očistíme, potom je nastrouháme na jemné straně struhadla. Jarní cibulku nakrájíme na malé kousky.
  2. krok2 V hlubší misce smícháme nastrouhanou a nakrájenou zeleninu, přidáme jogurt a majonézu. Tvrdý sýr nastrouháme a také vmícháme do směsi.
  3. krok3 Hotovou pomazánku ještě dochutíme několika kapkami citronové šťávy a podle chuti pepřem a solí.
  4. Plátky chleba potřeme máslem a naskládáme na plech. Vložíme do rozehřáté trouby a necháme péct.
  5. Dozlatova opečené toasty namažeme celerovou pomazánkou, posypeme nasekanou cibulkou, dozdobíme plátkem citronu, a zdravá večeře je hotová.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Celerová pomazánka
Zpět na článek: Celerová pomazánka
Zpět na článek: Celerová pomazánka
Zpět na článek: Celerová pomazánka
Tisknout