Pohanková polévka
Fotogalerie:

Pohanková polévka

Vlaďka Vicjanová

Kněževes
Tuto polévku máme rádi jako hlavní jídlo.
Vlaďka Vicjanová, Kněževes

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule velká
  • 1 šálek pohanka
  • 1 l voda
  • 1/2 šálku zelenina kořenová
  • špetka sůl
  • podle chuti petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme oloupanou, najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pohanku a chviličku orestujeme.
  2. Potom přilijeme vodu. Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Když se voda začne vařit, přisypeme zeleninu. Polévku dochutíme solí a na mírném ohni vaříme, dokud pohanka a zelenina nejsou úplně měkké.
  3. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku. Polévka je výborná s tmavým celozrnným chlebem.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout