Tuňákové toasty
Fotogalerie:

Tuňákové toasty

Alena Hrubá

Praha
Blíží se léto a možná řešíš, jak shodit do plavek přebytečná kila. Cestou k cíli je mírnit se v jídle nebo si dopřát třeba tuto zdravou dobrotu!
Alena Hrubá, Praha

Ingredience

  • 1 konzerva tuňák
  • 1 cibule
  • 1 rajčata
  • 200 g sýr eidam
  • 2 lžíce kečup
  • 200 g fazole bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 8 plátků chléb toustový
  • 1 mrkev
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Konzervu tuňáka otevřeme a slijeme z ní šťávu. Cibul­ku a rajče nakrájíme na jemné kousky a přidáme do misky k rybě.
  2. krok2
    Sýr nastrouháme a společně se sterilovanými fazolkami a kečupem přidáme k ostatním surovinám
    a dobře promícháme.Po­mazánku dochutíme solí a pepřem.
  3. krok3 Toasty dozlatova opečeme, obložíme je mrkvičkou, kterou předtím nastrouháme na tenoučké plátky, a navrch naložíme hotovou tuňákovou pomazánku. Nakonec toasty posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.
     
    TIP: Do této pomazánky můžeme přidat i pomazánkové máslo a lžíci majonézy smíchanou
    s lžící bílého jogurtu. Místo mrkve ji lze ozdobit například zelenými olivami, které skvěle doplní rybí chuť.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)


Zpět na článek: Tuňákové toasty
Zpět na článek: Tuňákové toasty
Zpět na článek: Tuňákové toasty
Zpět na článek: Tuňákové toasty
Tisknout