Mrkvový salát
Fotogalerie:

Mrkvový salát

Jana Žáčková

Praha
Když si chci pochutnat na opravdu zdravé a lehké večeři, salát je sázka na jistotu.
Jana Žáčková, Praha

Ingredience

  • 4 mrkev
  • svazek ředkvičky
  • 1–2 okurka kyselá
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 salát rosso
  • 2 vejce vařená
  • trocha sůl
  • trocha pepř
  • na posypání petržel nať
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev omyjeme, oškrábeme a uvaříme doměkka. Poté ji nakrájíme na malá kolečka. Ředkvičky opláchneme a spolu s okurkami je nakrájíme na kousky.
  2. krok2 Ve větší salátové míse smícháme připravenou nakrájenou zeleninu s majonézou, solí a pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Vše dobře promícháme. Navršíme do misek, které předem vyložíme omytými listy čerstvého kadeřavého salátu.
  3. krok3 Na závěr vše dozdobíme ma­lou lžičkou majonézy a kouskem vejce uvařeného natvrdo. Můžeme posypat čerstvou nasekanou petrželkou. K salátu se hodí bílé pečivo.

    TIP: Kdo chce mít salát opravdu dietní, může majonézu buď nahradit v poměru 1:1 bílým jogurtem, nebo ji jogurtem nahradit úplně. Do salátu můžeme přidat i zelené či černé olivy a sýr dle chuti.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)


Zpět na článek: Mrkvový salát
Zpět na článek: Mrkvový salát
Zpět na článek: Mrkvový salát
Zpět na článek: Mrkvový salát
Tisknout