Šlehačková bábovka
Fotogalerie:

Šlehačková bábovka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jeden člen mojí rodiny musí držet bezlepkovou dietu. Protože nechce přijít o laskominu, jakou je tradiční bábovka, peču ji z tmavé mouky.
Iveta Šedivá,
České Budějovice

Ingredience

  • 260 g mouka bezlepková
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 šlehačka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao
  • rozinky
  • ořechy
  • kokos strouhaný
  • strouhanka kukuřičná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymazané a kuku­řičnou moukou vysypané bá­bovkové formy.
  2. Pečeme při 150 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku sypeme moučk. cukrem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)


Zpět na článek: Šlehačková bábovka
Tisknout