Ragú z tresky
Fotogalerie:

Ragú z tresky

Mirka Vachová

Příbramsko
Nejen smažená ryba je dobrá. Já jsem na to přišla ve chvíli, kdy jsem obyčejnou tresku připravila pěkně na vínečku se zeleninou a kořením.
Mirka Vachová, Příbramsko

Ingredience

  • pepř
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 rajčata
  • sůl
  • 1 citrón
  • 2 lžíce máslo
  • 2 bobkový list
  • 3–4 zrnka jalovec
  • 100 ml víno bílé
  • 500 g treska filé
  • 1 svazek petržel nať
  • 400 g rajčatová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Za­lijeme ji bílým vínem a rajčatovou šťávou. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme na­strou­hanou mr­kev, na­krájená rajčata a ne­cháme 5 mi­nut povařit.
  2. krok2 Tresčí filé na­­krájíme na menší kousky, pokapeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme a opep­­­říme.
    Omáčku okořeníme solí, pepřem, přidáme bobkový list a ja­lovec. Vše dů­kladně promícháme.
  3. krok3
    Na závěr do omáčky vložíme rybí kousky a necháme 5 mi­nut povařit.
    Ho­tový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Tisknout