Cizrnová kaše s párečky
Fotogalerie:

Cizrnová kaše s párečky

Milan Novotný

Písek
Trpěl jsem v poslední době na různé žaludeční potíže, a tak jsem byl nucený změnit i svůj jídelníček. Bramborové kaše jsem byl brzo přejedený a přemýšlel jsem, čím ji na jídelníčku nahradit. Tak jsem vyzkoušel uvařit a rozmixovat cizrnu a tento experiment mi zachutnal.
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • 1 lžice máslo
  • 1 dl mléko
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 cibule
  • 200 g rajčátka cherry
  • 400 g dia párky
  • 400 g cizrna

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cizrnu večer před přípravou nasypeme do větší misky, pak ji zalijeme vlažnou vodou a necháme do druhého dne nabobtnat.
  2. krok2
    Druhý den zbylou vodu slijeme, cizrnu vložíme do kastrůlku, opět zalijeme vodou a vaříme, dokud není měkká. Po uvaření slijeme zbylou vodu, přidáme 1 lžičku másla, mléko a ručním mixérem rozmixujeme na jemnou kaši.
  3. krok3
    Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a opražíme na něm nadrobno nasekanou cibulku. Na závěr opraženou cibulku přimícháme do kaše a ochutíme dle vlastní potřeby solí a pepřem. Cizrnovou kaši podáváme s ohřátými dia párky a zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)


Zpět na článek: Cizrnová kaše s párečky
Zpět na článek: Cizrnová kaše s párečky
Zpět na článek: Cizrnová kaše s párečky
Zpět na článek: Cizrnová kaše s párečky
Tisknout