Pečený kapr na leču
Fotogalerie:

Pečený kapr na leču

Josef Bartušek

Bítovčice
Je to velice dobré a jednoduché jídlo. U nás se jeho přípravy pravidelně a rád ujímám místo manželky já. I ty ho můžeš připravit jako příjemnou změnu namísto obvyklých kapřích řízků.
Josef Bartušek, Bítovčice

Ingredience

  • 2 cibule
  • 10 dkg máslo
  • sůl
  • 1 kapr
  • koření na ryby
  • 1 sterilované lečo

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kapra omyjeme, osušíme a naporcujeme na podkovy. Maso osolíme, posypeme rybím kořením a vložíme do připraveného pekáče. Zalijeme ho zeleninovým lečem a necháme do druhého dne odležet.
  2. krok2 Potom nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na podkovy.
  3. krok3 Dáme plátek másla a pečeme asi 1/2 hodiny ve středně vyhřáté troubě.
    Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo také smažené hranolky.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)


Zpět na článek: Pečený kapr na leču
Zpět na článek: Pečený kapr na leču
Zpět na článek: Pečený kapr na leču
Zpět na článek: Pečený kapr na leču
Tisknout