Bezlepkový moučník
Fotogalerie:

Bezlepkový moučník

Klára Baxová

Praha
Je zdravý a chutný.
Klára Baxová, Praha

Ingredience

  • 2 dl olej
  • 1 máslo
  • 3/4 hrnku cukr krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 tvaroh
  • 2 lžíce med
  • 4 pudinkový prášek-vanilkový
  • 3 hrnky maliny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z pudinků, vejce, prášku do pečiva, cukru a oleje vy­šleháme těsto, vlijeme ho do formy, poklademe malinami a upečeme.
  2. Na povrch vychladlého koláče natřeme tvarohovou pěnu, kterou připravíme tak, že rozmixujeme tvarohy, med, změklé máslo, poslední hrnek malin, a dáme na dvě hodiny do ledničky ztuhnout. Můžeme zdobit i pomocí cukrářského sáčku. Nakonec je možné přidat ještě snítky máty.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)


Zpět na článek: Bezlepkový moučník
Tisknout