Tofu s brokolicí a cuketou
Fotogalerie:

Tofu s brokolicí a cuketou

Míša Řezníčková

Radotín
Nepotrpím si na majonézové saláty, ve kterých podle mě úplně zmizí skvělá chuť čerstvé zeleniny. Mezi moje zdravé favority patří pouze mírně ochucený salátek, jehož chuť dokreslí kousky pokrájeného tofu. A pak že co je zdravé, není dobré – s tím nesouhlasím.
Míša Řezníčková, Radotín

Ingredience

  • šťáva citrónová
  • 1 cuketa
  • 1 brokolice
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce olej olivový
  • 300 g tofu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brokolici opláchneme, zbavíme tvrdého košťálu, rozdělíme na malé růžičky a ty uvaříme doměkka.
  2. krok2
    Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky. Kousky vhodíme na pánev s olivovým olejem, podlijeme vodou a asi 3 minuty necháme povařit.
  3. krok3
    Po uvaření cuketu i brokolici slijeme a smícháme do­hromady. Osolíme a opep-říme dle chuti a na závěr pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Do salátu přidáme čtvrtinky rajčat a na kostičky nakrájené tofu. Směs zlehka promícháme a podáváme s pečivem.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout