Obložené chlebíčky
Fotogalerie:

Obložené chlebíčky

Antonín Velebil

Dobříš
Mám rád tmavé pečivo a moc mi zachutnal finský chleba. Jednou jsem zkusil připravit svoji originální variantu obloženého chleba. Ochutnali ho mí známí a musím říct, že se po něm na stole jen zaprášilo.
Antonín Velebil, Dobříš

Ingredience

  • 1 jogurt
  • 1 mrkev
  • 3 jablka
  • 100 g hrášek sterilizovaný
  • 2 lžíce majonéza
  • petrželka
  • 8 plátků chleba tmavý celozrnný
  • 1 citrón
  • 4 zavináče

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Zavináče nakrájíme na malé kousky a v misce je smícháme s bílým jogurtem a majonézou. Uvařenou mrkev nakrájíme na malé kostičky a společně s hráškem přidáme k rybám. Salát promícháme. Poté rybí salát dle chuti osolíme a jemně opepříme.
  2. krok2
    Jablka opláchneme a na­krájíme na tenké plátky, a po­kapeme citronem.
  3. krok3
    Připravíme plátky tmavého chleba a obložíme je plátky jablek a navrch dáme rybí salát. Obložené chlebíčky nakonec dozdobíme čerstvými bylinkami.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Tisknout