Zeleninové rizoto z jednoho hrnce
Fotogalerie:

Zeleninové rizoto z jednoho hrnce

Dagmar Šimáčková

Tišnov
Ráda vařím jednoduchá jídla, na která nepotřebuji mnoho nádobí. Moje rizoto k nim rozhodně patří.
Dagmar Šimáčková, Tišnov

Ingredience

  • 1 cibule
  • pepř
  • rýže
  • 1,5 hrnku voda
  • zelenina mražená
  • houby sterilizované

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Na osmažené cibulce zpěníme papriku‚ nasypeme libovolnou zeleninu‚ například mra­ženou mrkev‚ hrášek‚ fa­zolové lusky, květák a mražené houby. Mírně orestujeme a přidáme asi hrnek opra­né syrové rýže a vše zalijeme dalším jedním a půl hrnkem vody. Osolíme‚ opepříme a přivedeme k varu. Za občasného míchání va­ří­me, dokud se nevyvaří vo­da. Pokud není rýže ještě měk­ká‚ přilijeme trošku vody a dovaříme. Na talíři ozdobíme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Zeleninové rizoto z jednoho hrnce
Zpět na článek: Zeleninové rizoto z jednoho hrnce
Tisknout