Bezvaječný štrůdl
Fotogalerie:

Bezvaječný štrůdl

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Děti trpí alergií na vejce, sladké ale peču.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Ingredience

  • 2 lžíce cukr krupice
  • 6 jablka
  • ořechy
  • 300 g mouka polohrubá
  • 150 g máslo
  • 6 lžic voda
  • rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny zpracujeme do hladkého těsta a necháme dvě hodiny odpočinout. Pak ho rozdělíme na dva díly a každý díl zvlášť rozválíme a pokryjeme na­strouhanými jablky s rozinkami a ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí. Klasickým způsobem zatočíme a dáme na olejem mírně vymazaný plech péci zhruba na 170 ˚C. Po vyjmutí přetřeme rozehřátým tukem.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Tisknout