Květák  s knedlíčky
Fotogalerie:

Květák s knedlíčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Květák jíme často, chutná nám s knedlíčky a bešamelem
    Luděk Malý, Kunín

Ingredience

  • 1 lžíce vegeta
  • 2 lžíce olej
  • masox
  • strouhanka
  • voda
  • sůl
  • mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 žloutek
  • 3 rohlíky
  • 1 květák
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme. Vodu nevyléváme. Připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vodou z květáku, přidáme kousek masoxu a povaříme. Ochutíme vegetou a muškátovým oříškem.
  2. Housky namočíme do mléka, mléko vymačkáme. Přidáme žloutek, sůl, muškátový oříšek a lžíci strouhanky. Vykrajujeme malé knedlíčky, které povaříme  asi 1– 2 minuty.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)


Zpět na článek: Květák s knedlíčky
Tisknout