Dušený králík
Fotogalerie:

Dušený králík

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Králíka můžete okořenit provensálským kořením nebo před dušením přidat snítku rozmarýnu. Jestli vaše dieta nevylučuje šlehačku, přidejte do omáčky pro zjemnění půl kelímku nízkotučné smetany.

Ingredience

  • 1 lžíce instantní jíška
  • 1 lžíce majoránka
  • olej
  • 1 balení zelenina mražená
  • 1 králík
  • cibule máslo
  • česnek 1
  • 3 stroužky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Králíka dobře opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a naporcujeme. Jednotlivé porce  osmahneme na oleji ze všech stran. Přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Vše podlijeme asi 1 šálkem vody. Osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit. 
  2. krok2 Zatím si připravíme zeleninovou směs. Na pánvičce orestujeme zeleninu na másle. Osolíme ji a necháme jen lehce podusit, aby se nerozvařila.
  3. krok3
    Měkké králičí maso vyjmeme z hrnce a vykostíme.  Šťávu, která zůstala po dušení,  zahustíme několika lžícemi instantní jíšky a přivedeme k varu. Promícháváme. Čisté maso vložíme zpět do hotové omáčky, přidáme zeleninu, vše prohřejeme a můžeme podávat. Nejlépe chutná s vařeným bramborem nebo s rýží.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Tisknout