Salát z kuřete a celeru
Fotogalerie:

Salát z kuřete a celeru

Eva Císařová
Eva Císařová
Osek

Má vynikající nasládlou chuť. Majonézu můžete nahradit jogurtem.

Eva Císařová, Osek

Ingredience

  • 150 g celer
  • 500 g kuřecí prsa
  • 1/2 hlávky čínské zelí
  • 150 g mandarinkový kompot
  • 150 g majonéza
  • 3 lžíce bílý jogurt
  • sůl, pepř, kari koření
  • citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a vaříme asi 20 minut. Očištěný celer nastrouháme nahrubo a spaříme.
  2. Přidáme nakrájené čínské zelí, mandarinky, povařené kuře, majonézu a jogurt. Ochutíme podle chuti solí, pepřem, kari kořením a citronovou šťávou. Lze přidat i trochu chilli omáčky. Vše řádně promícháme a můžeme podávat. 

Zpět na článek: Salát z kuřete a celeru
Tisknout