Bezlepkový oběd
Fotogalerie:

Bezlepkový oběd

Dana Urbánová

Letovice
Příprava není náročná a výsledek je skvělý.
Dana Urbánová, Letovice

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • dle chuti bazalka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti grilovací koření
  • 150 g bezlepková šunka
  • 100 g tvrdý sýr
  • trocha solamyl
  • trocha rýžová mouka
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme‚ osolíme‚ okořeníme a poklademe dvěma plátky šunky a plátkem sýra. Pak ho přehneme a spojíme párátky.
  2. Takto připravené maso obalíme v solamylu a prudce opečeme na oleji z obou stran. Až se vytvoří zlatavá kůrčička‚ podlijeme vodou a dusíme půl hodiny. Když je maso měkké‚ vyndáme ho z pánve a výpek zaprášíme rýžovou moukou. Přidáme bazalku a necháme povařit. Okořeníme solí a pepřem. Podáváme s hranolky.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Tisknout