Ocení také děti
Podle receptu Zdeny Dohnalové ze Zlína
Ingredience
- 8 kapustových listů + 250 g kapusty
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 housky
- 1 vejce
- 150 g nakládaného lilku (nebo 150 g žampionů)
- podle potřeby sůl a pepř
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžička cukru
- 1 hrst rozinek
- 2 bobkové listy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listy kapusty vložíme do vroucí vody a necháme 3 minuty povařit. Vyjmeme a necháme okapat. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.
-
Zbytek kapusty nakrájíme nadrobno a přidáme na pánev. Restujeme asi 5 minut. Do mísy vložíme kostičky housky, přidáme kapustu z pánve, vejce a nakrájený lilek nebo žampiony. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
Z kapustových listů seřízneme silný okraj. Na kraj naneseme několik lžic nádivky, přehneme, také ze stran a zarolujeme.
-
Vložíme do hrnce s trochou oleje a přelijeme rajčaty i se šťávou. Mírně osladíme a přidáme bobkové listy a rozinky.
-
Dusíme na mírném plameni 30 minut. Dle potřeby můžeme mírně podlít vodou.