Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení.
Božena Peřinová, Bítovčice
Ingredience
- 1 svazek ředkvičky
- 2 lžíce máslo
- 3 lžíce hladká mouka
- 1 litr voda
- 1 kostka zeleninový bujon
- špeka pepře
- trocha soli
- 100 ml smetana ke šlehání
- špetka muškátového oříšku
- 3 stroužky česnek
- 1 hrst pokrájená pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
30 Kč
Postup přípravy
-
Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka podle velikosti a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Zředíme vodou, přidáme zeleninový bujon, trochu pepře i soli a povaříme doměkka.
-
Polévku zjemníme smetanou ke šlehání, přidáme trochu muškátového oříšku a prolisované stroužky česneku. Rozdělíme na porce a posypeme sekanou pažitkou.