Manžel má raději maso, ale pohanka mu chutná.
Věra Jenčíková, Nejdek
Ingredience
- 1 hrnek pohanka
- trocha oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česnek
- asi 200 g párky nebo uzené maso
- 100 g anglická slanina
- trocha sádla a strouhanky
- 150 g sýr
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Vypranou pohanku vsypeme do vroucí vody (voda má být asi 3 cm nad pohanku). Vaříme asi 10 minut, potom vypneme a necháme chvíli ještě dojít.
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek pokrájený na plátky a nakrájenou uzeninu (dobré jsou i houby).
-
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do pohanky vmícháme připravenou směs, nahoru rozložíme plátky slaniny a sýra a pečeme asi 20 minut.