Lehce stravitelný oběd ze Středomoří.
Jindra Ivanovová, Jindřichův Hradec
Ingredience
- 350 g uvařené těstoviny
- 1 plechovka sterilovaná nebo čerstvá rajčata
- 4 stroužky česnek
- olivový olej
- 150 g strouhaná niva
- lilky oregano, sůl
- 2 středně velké
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
140 Kč
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na 1 cm silné plátky, z jedné strany osolíme a necháme půl hodiny "vyrosit". Setřeme ubrouskem, nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji.
-
V rendlíku si na horkém oleji lehce prohodíme prolisovaný česnek, přidáme oregano, sterilovaná nebo čerstvá oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, osolíme a krátce podusíme.
-
Na dno zapékací misky nalijeme třetinu rajčatové směsi, na ní navrstvíme polovinu uvařených těstovin, poklademe polovinou lilku a osolíme. Pokračujeme další třetinou rajčatové směsi a posypeme strouhanou nivou. Následuje vrstva těstovin a znovu osolený lilek, rajčatová směs a Niva. Zapečeme v troubě cca 20-30 minut.