Energie v kapse.
Kateřina Macháčková, Kaplice
Ingredience
- 175 g máslo
- 125 g třtinový cukr
- 1 lžíce zlatý nebo javorový sirup
- špetka sůl
- 175 g drcené ovesné vločky
- 50 g celé ovesné vločky
- 75 g sušené švestky nebo brusinky
- 75 g loupané a krájené mandle
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Do rendlíku dáme máslo, cukr, zlatý sirup a vaříme za stálého míchání při mírné teplotě, dokud se směs nerozpustí a nespojí. Odstavíme.
-
Do rozpuštěné směsi másla přidáme sůl, drcené i celé vločky a mícháme, dokud se vše dobře nespojí. Nakonec přidáme ovoce a mandle.
-
Těsto nalijeme na vymaštěný plech, povrch urovnáme vidličkou nebo vařečkou do roviny a na dno plechu. Pečeme asi 20 - 25 minut, dokud směs nezíská světle zlatou barvu.
-
Po vychladnutí rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky.