Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava
Ingredience
- 200 g mouka bezlepková
- 100 g mouka pohanková
- 100 g mouka rýžová
- 2 lžičky sůl
- špetka kmín
- 1 lžička ocet
- 1 vejce
- 3 lžičky olej
- 2 lžičky cukr krupice
- 2 lžíce guma guarová
- 1 lžíce mléko sušené
- 2 lžíce semínka slunečnicová
- 1 lžíce semínka sezamová
- 1/2 sáčku droždí instantní
- 400-450 ml voda vlažná
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Prosejeme mouku a přidáme k ní všechny ostatní ingredience. Elektrickým šlehačem důkladně promícháme.
-
Necháme 20 minut odpočinout. Pak lehce promícháme rukou či vařečkou a přeneseme do lehce vymazané chlebíčkové formy.
-
Utěrkou přikryté těsto necháme na teplém místě ještě hodinu kynout. Pečeme asi 1 hodinu při 200 °C.
TIP: Existuje též bezlepková směs na slunečnicový chléb.